Čím sa priviesť k oltáru?

Limuzína Na luxusnej svadbe nesmie chýbať limuzína. Vybrať si môžete z množstva typov a farieb. Dokonca si môžete objednať aj červený koberec, na ktorom sa budete cítiť ako hollywoodska hviezda. Vodičom nemusí byť dokonalý vodič v bielych rukavičkách a fraku, ale pokojne to môže byť strýko alebo svedok. Výzdobu môžete doladiť s výzdobou sály alebo s vašou svadobnou kytičkou.…

SVADBA vo farbách 2016

S príchodom Vianoc už poznáme farby, ktoré budú dominovať svadbám v roku 2016. Vaša svadba si iste zaslúži veľkú pozornosť a v prípade výberu vhodných farieb platí toto pravidlo dvakrát . S plánovaním svadby prichádzajú tie najväčšie a zásadné rozhodnutia. Každá nevesta a ženích má želanie, aby ten ich spoločný deň bol nezabudnuteľný. Nebudeme si nič…

BRUNCH 1.9.2015

SVIATOČNÝ BRUNCH   Naša filozofia: Od prvej chvíle existencie našej Restaurant Gallery v Bytči sa snažíme vybudovať si priateľský a individuálny vzťah s každým z Vás a predkladať Vám niečo viac, ako len dobré jedlo, ktoré ponúka väčšina reštaurácií v našom meste. Vybudovali sme pre Vás elegantné, priestranné a moderné prostredie, ktoré dýcha umením a varíme pre Vás…

Jedlá talianskej kuchyne v Restaurant Gallery

Hostia našej reštaurácie si s obľubou objednávajú jedlá uvarené podľa receptov talianskej kuchyne. Je to preto, lebo talianska kuchyňa je zdravá, kvalita jedál je prvotriedna, kuchárske postupy sú rýchle a jednoduché. Slávne cestoviny ponúkajú nepreberné množstvo možností, pizza nemá konkurenciu a ako by sme mohli žiť bez zmrzliny! Talianska kuchyňa vlastne predstavuje kombináciu niekoľkých oblastných kuchýň. V Miláne uprednostňujú ryžu…

Bryndza

Bryndza – mäkký, miesený a solený ovčí syr vyrábaný z hrudkového ovčieho syra. Vyrába sa na Slovensku, v Poľsku, Rumunsku, Ukrajine a v Bulharsku. Konzumujú ju aj v Rakúsku a Bavorsku (Brimsen, Liptauer Käse), Česku a pod. Zachovaný je aj latinský názov: vulgo Burenda – ľudovo bryndza. Základným predpokladom pre kvalitnú bryndzu je dobrá aromatická paša. Bryndza obsahuje 650…

Sacherova torta

Sacherova torta je najznámejšia čokoládová torta na svete Tento slávny múčnik, typický pre hlavné mesto Rakúska, znamená pre Viedeň to, čím je pre Salzburg Mozartova guľka. V rakúskych cukrárňach a kaviarňach je možné dostať ju v mnohých podobách. Sacherova torta (hovorovo aj sacher) je druh čokoládovej torty s marhuľovou marmeládou. Práve kombinácia dvoch chutí – čokoláda a marhule, je…

Sous vide

Sous vide – staronová metóda na prípravu jedla Jedlo pripravené metódou sous vide (čítaj sú vit, v preklade „vo vákuu“) nielen lákavo vyzerá, ale aj výborne chutí. Preto sme sa v Restaurant Gallery rozhodli ozvláštniť divinové špeciality práve touto zaujímavou metódou prípravy. Napriek tomu, že si často myslíme, že všetky „naj“ kulinárske vychytávky vznikli v Taliansku, kolískou…

Cuketa

Cukety Sú jej plné trhoviská a obchody. Skvelo vyzerá a ešte lepšie chutí. Navyše je aj veľmi zdravá a plná vitamínov. Chcete detoxikovať telo či schudnúť? Tak nemeškajte a šup s ňou na panvicu. Cuketa je pre vás v tom prípade ako stvorená. V tomto prípade platí, komu sa zelení – tomu sa nelení. Zelená cuketa…

Slivky

Slivky Pretože si myslíme, že slivky nie sú plne oceneným ovocím, venujeme tomuto ovociu 3. diel seriálu zo sveta gastronómie.  Slivka je obľúbený strom. Väčšina našich gazdiniek varí z plodov sliviek zaváraniny, a netuší, že sa im do rúk dostal všeliek na všetky choroby. Nie nadarmo ju Kórejci považujú za posvätnú rastlinu. Slivky by sa mali…